maandag 19 augustus 2013

Blue denim tas.

                            Vers van de naald...de blue denim tas.





                         Ik vind hem zelf ontzettend gaaf geworden.





Deze tas kan ook binnenste buiten gedraaid worden. Dan heb je een fantastische stoere spijkertas.
Alleen zit eraan de binnenkant een sluiting.



zondag 18 augustus 2013

veel naaiwerk met de hand...

Omdat de andere tas veel hand naaiwerk betrof, ben ik ook begonnen aan een tas haken. (zie bericht hieronder). Het haakgedeelte is af en in elkaar gezet.
Nu de voering: Spijkerstof. Een broek van mijn schoonzoon moest eraan geloven, deze kon hij toch niet meer aan. Ik heb hierbij een van de achterzakken los getornd, voor de binnenzak van de tas. Daarna de tas voering iets groter geknipt dan de tas delen en deze in elkaar gezet op de naaimachine.


Op dit moment bezig met de handvatten vastzetten aan de tas. Ook hier kan de voering en wol niet samen onder de naaimachine, op een of andere manier pakt de draad niet. Iemand hier ervaring mee? Ik zou graag willen weten wat ik dan wel zou moeten doen om dit voor elkaar te krijgen.
 Baal er wel van, want nou moet ik dit ook met de hand doen. Voorlopig dus wel even bezig. 

zondag 11 augustus 2013

diverse creaties.

Nog steeds druk bezig met diverse creaties. Een tas hanger gehaakt voor Saar. En haar rok van uilenstof omzoomt met een roze kantje.




Tevergeefs vandaag de naaimachine op tafel gezet, voor de tas met spijkerstof/zpagetti. Ik had gedacht het spijkerstof en het gebreide zpagetti gedeelte eronder te leggen en vast te naaien, maar helaas dit was te dik voor mijn naaimachine, dus met de hand zomen. Wel meer werk, maar het is niet anders.


 Omdat dit nog al veel werk is en ik van afwisseling hou, ben ik begonnen aan een tas die ik op het internet tegen kwam. (www.redheart.com) Een grote gehaakte tas met kabels. Eerst heb ik het moeten vertalen in het Nederlands. Dat viel gelukkig mee. Ik heb een kant van de tas al af en ben begonnen aan de tweede kant. Ook hier heb ik weer een idee in mijn hoofd hoe ik de afwerking wil gaan doen, in ieder geval niet volgens de beschrijving. Ben je nieuwsgierig en vind je mijn weblog leuk, meld je aan!! Dan blijf je op de hoogte van mijn creativiteit.


woensdag 7 augustus 2013

zo klein....zo lief...

Zo klein, zo lief zijn deze witte kleine zelfgebreide sokjes voor de baby van Daphne. De kleine wereldburger is nog niet geboren, dit kan elk moment gebeuren. Spannend hoor...




maandag 5 augustus 2013

Even er tussen door...



Even er tussen door een tashanger gehaakt en een halsketting.
Dit omdat ik het patroontje van de tashanger enorm leuk vond om uit te proberen. (ik heb het kindvriendelijk gehaakt, geen kralen etc.) Patroontje komt van www.haakmuts.nl






Daarnaast de halsketting, speciaal gemaakt voor de schoonmoeder van mijn dochter. Ze vond de halsketting fantastisch toen ze hem zag bij mijn dochter en wilde er ook wel een. Betsie, hij komt naar je toe!!!