zondag 30 juni 2013

drie varianten...

Een ketting maar in drie keer anders te dragen. Dit was mijn bedoeling in eerste instantie niet. De ketting zou een onderdeel worden van een andere ketting. Zoals de foto hieronder. De ketting bestaat uit dezelfde onderdelen als de armband (purple), alleen langer gemaakt.



Na op verschillende manieren gedrapeerd te hebben op de paspop, kwam ik uit op de andere twee varianten die ik zelf ook erg mooi vind.Deze twee zijn eenvoudiger.






zaterdag 29 juni 2013

maandag 24 juni 2013

Deze kwam ik tegen in het mapje...

Deze foto kwam ik tegen in het mapje van 2012.


Mijn dochter(s) maken ook wel eens een sieraad en deze ketting heeft Lieke gemaakt voor mij. Een favoriet.

Hieronder (foto) bevindt zich een armband die mijn oudste dochter Jessica heeft gemaakt.


zondag 23 juni 2013

Sjaal-ketting op twee manieren gemaakt..

Ik had de paarse strengen van zpaghetti al gebreid met de breivork, daar moest een klein stukje van uit gehaald worden omdat ze te lang waren.
De schakelketting met sluithaak aan deze strengen vast gemaakt. Eerst de schakelketting versierd met 3 sjambala kralen (bling,bling) mijn man was er helemaal weg van. Vandaar deze foto.





Ik vond het ook mooi maar ik zag me er niet meelopen, te chique. Leuk voor bij een gala jurk, maar dus niet voor mij.
Ik heb de kralen eraf gehaald en heb de schakelketting aan een kant versierd met verschillende kleuren,vormen kralen (paars/oudroze/glaskralen). Je kan deze ketting op twee verschillende manieren dragen, zie foto.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, dus zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterliet.

woensdag 19 juni 2013

zpaghetti armband

Zpaghetti armband, deze is makkelijk om te maken. Je neemt drie lange repen zpaghetti (kleur na keuze) en je vlecht een helft. Hierna doe je een knoop erin leggen dan blijven er drie stukjes reep hangen. Hier bevestig je op maat een koord knijpertje. Dit idem aan de andere kant.
Dan bevestig je aan elke kant een ringetje en een sluithaak. Ik had deze nog ergens liggen.



zondag 16 juni 2013

nog een keer turquoise.....


Nog een keer turquoise, maar dan verwerkt met een  zwarte schakelketting.

Benodigdheden : - zwarte schakelketting
                            -turquoise zpaghetti reep

De reep zpaghetti heb ik iets langer genomen dan de ketting, omdat je deze draait wanneer je het rijgt door de schakel..




zaterdag 15 juni 2013

Turquoise

Sjaalketting Turquoise gemaakt voor mijn jongste zusje. Ik ben hier wel even mee aan het puzzelen geweest. Want ik wilde eerst  een combi maken met grijze zpaghetti. Maar dat was hem dan net niet, ken je dat?
Dus heb ik maar weer besloten voor eenvoud.

woensdag 12 juni 2013

rode babysokjes..

Rode babysokjes, het patroontje komt van drops. Ik heb alleen mijn eigen ding ervan gemaakt door er een knoopje en lintje aan te bevestigen. De rode sokjes zijn al vergeven aan onze zwangere buurvrouw. Zij was er blij mee.

Vandaag mijn bestelde knoopjes mogen ontvangen met de tekst "handmade by ammh". Ze zijn leuk geworden. Dus voortaan wordt mijn werk door mij gesigneerd.

maandag 10 juni 2013

armband strengels...

Nadat de boodschappen binnen waren, heb ik lekker zitten freubelen  in de eetkamer. Buiten was het jammer genoeg te koud. Ik heb me laten inspireren door de website FAB. Daar zag ik zoveel leuks voorbij komen, dat mijn hoofd vol zit met nieuwe ideeën.

Dit was het begin... (zie foto). Ik wilde eerst glaskraaltjes erin verwerken, maar op een of andere manier lukte dit mij niet. Misschien komt dat nog wel.


 

Na wat heen en weer geschuif met materialen, is het dit armbandje geworden.



Vandaag ook nog visitekaartjes laten maken bij een drukwerk website. Als ik straks ergens kom kan ik een kaartje achterlaten. En hoop dan op zo'n manier meer mensen op mijn blog te krijgen, die het leuk vinden om mij te volgen.

zaterdag 8 juni 2013

Sneller af dan ik had gedacht.

Nou daar is die dan, toch sneller gemaakt dan dat ik verwachtte. Onze oudste dochter is er  zeer blij mee. De ketting bestaat nu uit een gedraaide streng (zie vorige blog), diverse repen zpaghetti in de kleuren groen/wit en diverse gehaakte groene repen. Dit alles bij elkaar gebonden d.m.v. een reep groen/wit. Ik had nog ergens witte kralen en heb die geregen op een reepje groen. Deze kan maar hoeft niet perse erom heen geknoopt te worden, net wat je wilt.

nieuwe sjaalketting in wording.....

Ik ben begonnen aan een nieuwe sjaalketting. De foto laat wel even opzich wachten, omdat ik opknappende ben van een vervelende griep. Maar het begin is er.
Ik heb hiervoor weer zpagetti genomen in de felle kleuren groen/wit. Hiervan heb ik een 6 tal repen genomen van 5 meter. Dit aan de deurknop gedaan en dan draaien,draaien ........ Manlief heeft me geholpen, want alleen redde ik dit niet om het weer uit te laten draaien met een schaar in het midden. Hij moest namelijk op een keukentrapje gaan staan, vanwege de lengte, dit durf ik niet vanwege mijn hoogte vrees. Nu ben ik bezig met een streng groen haken en ik wil ergens in deze sjaal ketting kralen verwerken. Dus is je nieuwsgierigheid gewekt, kom dan zeker weer een keer mijn blog bezoeken en laat dan een berichtje achter wat je ervan vind, of wordt lid. (kost niets, alleen wat moeite).

Deze blog is ook zeker een bezoekje waard

http://dekralenkettingenmeer.clubs.nl

dinsdag 4 juni 2013

zpaghetti

Zondag, lekker in de tuin gezeten met een breivork en een bol zpaghetti. Ik wilde een sjaal maken, naar het idee van de vorige sjaal "eenvoud". Eerst heb ik van de bonte kleur 3 slierten, ca. veertig cm gebreid en van de effen kleur vier strengen.



 Daarna diverse strengen plus het gebreide bijelkaar genomen en geknoopt.

De foto hieronder toont het resultaat.

maandag 3 juni 2013

Nog even....

Nog even over de vuurtoren. Ik schreef gisteren al in mijn blog, dat als je de vuurtoren zou lakken over witte verf, deze geel zou worden. Dit was helaas dus bij mij het geval. Ik heb hem opnieuw gedaan, althans het witte gedeelte. Ik heb een spuitbus gekocht met ontzettend leuk spul. Het lijkt er nu namelijk op dat de vuurtoren van beton is gemaakt.



zondag 2 juni 2013

En dan de workshop armband maken...

Terwijl de terracotta potten aan het drogen waren, zijn we begonnen aan een nieuwe workshop, namelijk een armband maken van veiligheidsspelden. (gezien op welke.nl)

 Dit heb je ervoor nodig: 
 - veiligheidsspelden, van dezelfde grootte.
 - rond elastiek (volgens mij ook in andere kleuren te verkrijgen, dan alleen wit)
 - kleine kraaltjes, diverse kleuren.


 Werkwijze:
Je doet op elke speld zoveel mogelijk kraaltjes, hou rekening ermee dat je de speld wel moet kunnen sluiten. Daarna het elastiek afmeten om je pols. Knip op juiste lengte af.





Hierna begin je de spelden te rijgen. Rijg ze gelijk op allebei de draden.




Wanneer je de juiste lengte hebt, het draad knopen en wegwerken aan de binnenkant.
 Succes!!!

  Deze is door mij gemaakt.


En deze is door mijn dochter gemaakt.

Twee workshops bij mijn dochter, afgelopen zaterdag.

Afgelopen zaterdag bij onze jongste dochter, Lieke en haar man geweest. Ze had mij uitgenodigd voor een workshop "vuurtoren" maken, van terracotta potten. En terwijl de verf aan het drogen was, een kleine workshop armbanden maken van veiligheidsspelden. Terwijl wij hiermee aan de gang gingen, gingen de mannen vissen in de Linge. Voor de vuurtoren heb je dit nodig
: - terracotta potten in diverse maten, naar eigen inzicht.
 - een terracotta schotel.
 - wij hebben acrylverf gebruikt
 - kwasten
 - eventueel lakken. (let wel als je bij witte verf gaat lakken dan verkleurd dit naar een bruinige kleur).




Wit acrylverf diverse malen erop zetten, dekt jammer genoeg niet in een keer, dus diverse malen erop zetten.



Zorg ervoor dat als je een kleur moet mengen, dat je niet alles opmaakt, maar een beetje op je schotel laat zitten om de kleur te vergelijken.

We zijn er toch wel bijna een middag zoet mee geweest, maar het resultaat mag er zijn.


 

ti amo



Dit is hem dan geworden, de sjaal voor onze dochter Lieke.